Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя
Коментари Харесай

Лесна рецепта за патешко магре

Тази седмица в рубриката " Денят като манджа “ на " Фокус "  своите предписания показва Шеф Джулиян. Той се занимава от 21 години с фокуси, с илюзионно изкуство и е бил възпитаник на великия Астор. Шеф Джулиян има втората по величина сбирка от български илюзионен атрибут. От 5 месеца е шеф-готвач на изискания ресторант Нест.

Днешното предложение на началник Джулиян е едно досто елементарно по думите му патешко магре.

В нашия ресторант в този момент, където работя, предлагаме патешко магре, ето по какъв начин го подготвяме: 

" Една патешка гърда или цяла патица, в случай че си вземе някой, също може доста елементарно да се подготви. Единственото при патица е, че би трябвало или да се маринова, или да се внимава да не се пресготви. В случая една патешка гърда просто би трябвало да се вземе, кожата й да се нареже на ромбчета с нож – косо веднъж, още веднъж назад на това сечение, и се запечатва на изсъхнал тиган за към 4 минути, на мощен огън откъм кожата " изяснява шефът.

Двете страни?

" Само откъм кожата. Веднага щом хване цвят до златисто, патицата се обръща и се вкарва във фурната на 200 градуса за осем минути. Така тя става съвършено изпечена, приблизително, както споделяме ние полусурово, или който желае да няма вътре розовият цвят, може да я попече до 10-15 минути ", разяснява той.

С какво го гарнираме?

Това нещо може да се гарнира отлично с грах, който да е минат на тигана – напълно обикновено, замразен грах ли ще е, от консерва, става доста вкусно. Грах, сол, пипер, малко люта чушка може да се постави вътре, мента и това е като една гарнитура. Друга гарнитура може да са гъби, пюре може да е – дали ще е от пащърнак, дали от картоф, всякакво зеленчуково пюре. На патицата й отива съвсем всичко. И наложително нещо сладко, цитруси – портокал, сладко от портокал.

Отделно от чинията или?

" Вътре в чинията може. Ако е патица с пюре от пащърнак, пюрето също е доста елементарно. Само пащърнакът се обелва, нарязва се и се поставя да ври, водата да го покрие, до момента в който уври. После се взима, поставя се в пасатора, пасира се малко сметана и масло. Става необикновено вкусно! ", споделя началник Джулиян.

" Въобще не е мъчно,  готвенето е до предпочитание. Ние у дома много започнахме да готвим пюрета откъм сина ми, тъй като имам малко дете, тъй че тези пюренцата ги научихме доста добре. Така че патицата може да се гарнира с безусловно всичко. И в случай че хората си мислят, че патицата е скъпа – патицата не е скъпа и може да си позволиш. Може да си позволиш да си хапнеш в седмицата патешко и е доста вкусно и здравословно ", приключва с усмивка кулинарът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР